Christmas Time

12:12

Annyira elhatároztam, hogy idén több időt szánok majd a blogra az egyetem mellett, ez sajnos most is esett, de erről bővebben majd egy másik bejegyzésben.
Jelenleg hatalmas Karácsony lázban égek, pedig igazán fura, hogy megvan a hangulat - talán a sok karácsonyi film, meg zene teszi -, mert ami a havat illeti, sírni tudnék, hogy még itt sincs semmi... Viszont reménykedni mindig lehet, ezt teszem én is, és talán majd lesz egy kevés. (Bár ahogy most van, majd pont akkor fog lehavazni, mikor visszamentem Vásárhelyre.)


Ebben a bejegyzésben viszont szeretnék pár olyan dolgot hozni, ami főként a Karácsonyhoz kötődik, személyes kedvencek, bármi, ami épp eszembe jut. :)

Filmek


 

The Holiday. Nem tudom, mikor is nőtt ennyire szívemhez ez a film, de már évek óta, minden Karácsonykor - előtt, után, alatt - többször is megnézem. Talán, mert rettenetesen romantikus lélek vagyok, mert mindig valami ilyen személyes kalandról álmodozom, hogy egyszer megtalálom a szerelmet, vagy egyszerűen, mert annyira kis kedves, aranyos film, hogy nem bírom kihagyni az ünnepi hangulatból. Hiszen mikor lehetne a legjobban érezni azt a bizonyos belső bizsergést, mint Karácsonykor. Habár tudom, hogy jobb lenne egész évben részese lenni, de ha már nem lehet, akkor most legalább. :)


 

Love Actually. Amindig aktuális szerelmes karácsony. Nem, én már sosem fogom ezt a filmet kihagyni, mert annyira egyszerűen összerakott, minden részével hívogat a hangulata, becserkész, és akkor sosem tudok szabadulni. Nem csak Karácsonykor, nyáron is képes elvarázsolni, pedig már tényleg majdnem tudom az egészet kívülről.

Kissé talán klisé mindkét film, de ezek nálam mindig aktuálisak. Persze, nem csak ezeket nézem, az elmúlt 3 hét alatt szerintem sikerült megnézni vagy 30 karácsonyi filmet, akadt közöttük ami nagyon tetszett, volt ami elment, talán majd jövőre hozok egy hosszabb filmlistát.

Zene

Nincs konkrétan kiemelt zene, amit hallgatok. Általában segítségül hívom a spotify-t, aztán ő amit random generál azt hallgatom. Most épp ez a három van, amit többször előkerült: #1 #2 #3, persze ha jól szétnéztek, rengeteg listát találtok szebbnél szebb dalokkal.

Illat

Azt hiszem, nem is lehet kérdés, hogy melyek azok az illatok, amik karácsonykor megbolondítják az ember szaglóreceptorait: nálam minden körülmények között a narancs és a fahéj, ami nem hiányozhat az illatok tengeréből.

  

You Might Also Like

0 hozzászólás

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe